Ant grotelių kepta kiauliena

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
2 kiaulienos nugarinės išpjovos (po 300 g)
· 4 šaukštai aliejaus
· 2 šaukštai miltų
· 4 šaukštai sauso chereso
· 1/2 šaukštelio čiobrelių
· 1/2 šaukštelio stambiai maltų juodųjų pipirų
·
· Ryžių garnyras:
· 1 svogūnas
· 1 česnako skiltelė
· 30 g jauči kaulų čiulpų
· 30 g sviesto
· 250 g ryžių
· 1/8 l baltojo vyno
· 3/4 l vištienos sultinio
· žiuspnelis kario
Instrukcija
Mėsą išilgai įpjauti. Aliejų sumaišyti su miltais, cheresu, čiobreliais ir pipirais. Mėsą apšlakstyti paruoštu marinatu ir palikti pusvalandžiui.
Nuluptą svogūną, česnaką ir čiulpus supjaustyti kubeliais. Keptuve įkaitinti sviestą ir pakepinti supjaustytą svogūną ir čiulpus, kol suminkštės. Suberti česnaką, ryžius ir šiek tiek patrokšinti. Supilti vyną ir virti, kol išgaruos skysti. Tada supilti sultinį, suberti karį, uždengti dangčiu ir 20 – 35 minutes pavirti ant silpnos ugnies.
Mėsą suverti ant iešmų, pakabinti virš puodo su ryžiais ir kepti. Kepamą mėsą dažnai vartyti.