Balandėliai

Balandėliai
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

1 kopūstas · 1 šaukštas taukų (kiaulių) · 0.5 stiklinės kvietinių miltų · 0.5 stiklinės grietinės · Druskos truputį · Juodųjų pipirų truputį · Lauro lapelių truputį · Sultinio truputį · 0.5 stiklinės pomidorų padažo · Mėsos įdarui reikia: 0.5kg jautienos · pusė stiklinės ryžių · svogūnas · šaukštas taukų · druskos · pipirų

Instrukcija

Gūžė (išpjovus kotą) apverdama vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu, po to balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami, sudedami į puodą, užpilama, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir troškinti 30—40 min.

Baigiant troškinti, įpilama grietinės, pomidorų padažo. Balandėliai labai skanūs ir su kitokiais įdarais: Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.

Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.

Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos. Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.

Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus. Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker