Balandėliai

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
Instrukcija
Gūžė (išpjovus kotą) apverdama vandenyje, kol lapai suminkštėja. Išgriebtas kopūstas išardomas atskirais lapais; jų storesnės dalys išpjaustomos. Ant kiekvieno lapo dedama paruošto įdaro ir, užlenkus galus, suvyniojama ritinėliu, po to balandėliai apibarstomi miltais, apkepinami, sudedami į puodą, užpilama, karšto sultinio ar vandens, pomidorų padažo ir troškinti 30—40 min.
Baigiant troškinti, įpilama grietinės, pomidorų padažo. Balandėliai labai skanūs ir su kitokiais įdarais: Daržovių įdarui: 5 morkos, 3 svogūnai, kiaušinis, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, truputis druskos, sultinio.
Daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste, apibarstomos miltais, druska, įpilama sultinio ir patroškinama. Į atvėsusias daržoves pridedama pusiau apvirtų ryžių, kiaušinių ir viskas išmaišoma.
Kruopų įdarui: stiklinė miežinių kruopų, 5 džiovinti baravykai, 70 g lašiniukų, svogūnas, 50 g rūkyto kumpio, truputį druskos. Išverdama biri kruopų košė, pasūdoma, sudedami paspirginti lašiniukai ir kumpis su susmulkintais virtais grybais bei pakepintais svogūnais. Viskas sumaišoma.
Varškės įdarui: 500 g varškės, pusė stiklinės ryžių, šaukštas sviesto, pusė stiklinės grietinės, kiaušinis, truputį druskos, cukraus. Išverdama biri ryžių košė, sudedama ištrinta varškė kiaušinis, druskos, grietinės, cukraus. Viskas sumaišoma.