Česnakinė sriuba

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 2
Ingredientai
3 didelių svogūnų
· 4 nemažų česnako skiltelių (galima daugiau/mažiau, jei norisi)
· 5 v.š. alyvuogių aliejaus
· 1200 ml sultinio (naudojau vištienos)
· 1 didelė bulvė
· 200 g grietinės
· druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių
· skrudintos duonos gabaliukų
Instrukcija
Kubeliais smulkintus svogūnus ir į 4 dalis supjaustytus česnakus pakepti įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sultinyje apvirti kubeliais pjaustytą bulvę, sudėti pakepintas daržoves, grietinę, prieskonius ir gerai išmaišyti. Česnakinė sriuba verdama ant vidutinės ugnies apie 20 min. Tuomet trintuvu viską pertrinti iki kreminės konsistencijos, pagardinti skrudinta duona ir patiekti.