Imbieriniai sausainiai

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 5
Ingredientai
100 g cukraus
· 450 g persijotų miltų
· 2 a. š. sodos
· 1 a. š. druskos
· 1-2 a. š. malto imbiero
· 2 a. š. cinamono
· 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių
· 0,5 a. š. malto muskato riešuto
· 225 g sviesto, supjaustyto kubeliais
· 0,5 puodelio skysto medaus
Instrukcija
Visus birius produktus sumaišykite. Tuomet dėkite sviestą, pjaustytą kubeliais, ir visą masę trinkite rankomis tol, kol visa masė bus biri ir sviesto gabaliukų nebeliks. Toliau pilame medų ir viską minkome tol, kol gausis tešla. Ją valandai-dviem įdedame į šaldytuvą.
Tešlą išimame iš šaldytuvo ir kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus juostelių. Imbieriniai sausainiai turi gautis maždaug 3 mm storio. Tuomet išspauskite norimos formos sausainius ir kepkite juos 180 laipsnių orkaitėje 10-15 minučių.
Imbieriniai sausainiai gaunasi traškūs ir trapūs. Skanaus!