Kaubojų kepsnys

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
125 g kiaulienos taukų
· 1 šaukštas druskos
· 1/2 šaukštelio maltų uodinių paprikų
· 2 kg jautienos
· 125 g sviesto
· 100 ml acto, pagardinto peletrūnais
· 1/2l raudonojo vyno
· 50 g tarkuotų svogūnų
· 2 šaukštai vorčesterio padažo
Instrukcija
60 g taukų sumaišyti su druska bei uoginėmis paprikomis ir šiuo mišiniu įtrinti mėsą. Likusius taukus (65 g) ir sviestą sukrėsti į 100 ml karšto vandens ir sudėti kitus marinato komponentus.
Mėsą dėti į marinatą, laikyti šaltai ir porą kartų per dieną apversti.
Kepsnį ant grotelių kepti 40 minučių, po to 10 minučių palaikyti marinate ir dar 20 minučių kepti ant grotelių. Tai pakartoti kelis kartus.
Mėsą pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 175 C ir kepti 30 minučių, dažnai laistant marinatu. Padažui marinato likučius pavirinti su kepsnio sultimis.