Kibinai su mėsa

Kibinai su mėsa
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 5

Ingredientai

Tešlai reikės: · 150 g sviesto · 110 g grietinės · 2 kiaušinių · 1 a.š. cukraus · 0,3 a.š. druskos · 350-400 g miltų · · Įdarui: · 350-400 g smulkiai pjaustytos mėsos arba faršo. Tiks bet kokia jūsų mėgstama mėsa. · 1 didelio svogūno · 2 česnako skiltelių · druskos · pipirų · prieskonių · 100 ml kefyro · 1 kiaušinio kibinams aptepti

Instrukcija

Tešlai: sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite juos su 350 g miltų. Šį mišinį rankomis trinkite tol, kol svietas visiškai susitrins su miltais ir gausis birus mišinys. Atskirame indelyje išplakite kiaušinius kartu su druska ir cukrumi. Juos sumaišykite su grietine ir visą turinį pilkite į jau turimą birų sviesto ir miltų mišinį. Viską gerai išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Išminkyta tešla turi būti minkšta, elastinga, bet nelimpanti prie rankų. Jeigu matote, kad miltų trūksta, įberkite dar šiek tiek, tik svarbu nepadauginkite. Išminkytą tešlą pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Įdarui: svogūną ir česnaką reikia smulkiai sukapoti arba sutarkuoti. Visus produktus sumaišykite ir formuokite kibinus. Kepkite maždaug 200 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., kol kibinai gražiai paruduos. Kai kibinai baigs kepti, aptepkite juos kiaušinio plakiniu (arba tik kiaušinio baltymais) ir pakepkite dar kelias minutes, kol kiaušiniais aptepti kibinai gražiai apskrus ir pradės blizgėti. Iš pateikto kiekio gaunasi maždaug 15 kibinų. Skanaus!

 

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (5 balsai, vidutiniškai: 3.20 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker