Lazanija

Lazanija
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 0

Ingredientai

500 g maltos jautienos · 800 g savo sultyse konservuotų pomidorų be odelės · Aliejaus kepimui · 2 morkų · 2 svogūnų · 2 saliero stiebų · 2 šaukštai pomidorų padažo · Prieskonių: druskos, pipirų, šviežio ar džiovinto čiobrelio (1 šaukštelis su kaupu), 1 a. š. džiovinto raudonėlio, lauro lapų · Pakelio lazanijos lakštų · · Bešamelio padažui: · 40 g sviesto · 40 g miltų · 500 ml pieno · saujos tarkuoto fermentinio sūrio

Instrukcija

Iš pradžių smulkiais kubeliais supjaustykite daržoves: svogūnus, morkas, salierą. Keptuvėje gerai apkepinkite faršą ir dėkite į puodą, kuriame troškinsite visą lazanijos padažą. Keptuvėje apkepkite svogūnus, kiek vėliau suberkite ir salierus bei morkas. Apkepinkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet įdėkite pomidorų padažo, prieskonius ir dar patroškinkite kelias minutes. Tuomet viską berkite į puodą prie mėsos ir, supylę konservuotus pomidorus (juos galite šiek šiek pasmulkinti šaukštu), troškinkite. Viską troškiname apie 50 minučių ant labai silpnos ugnies.

Bešamelio padažas:

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir šiek tiek juos pakepinkite. Po to lėtai, po truputėlį pilkite dalimis pieną ir nuolat maišykite. Kai padažas sutirštės, išjunkite ugnį ir įdėkite saują tarkuoto sūrio. Pamaišykite ir padažas paruoštas!

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.

Paimkite indą, kuriame keps visa lazanija. Įdėkite šiek tiek mėsos troškinio, ant viršaus per visą indo dugną klokite lazanijos lakštus, tada vėl mėsos ir tuomet padažo. Vėliau vėl lakštas, mėsa, padažas, lakštas, mėsa, padažas… Paskutinis sluoksnis turi būti mėsa ir baltas padažas.

Viską paruošę, dėkite indą į orkaitę ir kepkite apie 50 minučių. Kai lazanija išeps, jei norite, galite apibarstyti sūriu.

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker