Maskarponės tortas

Maskarponės tortas
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 8

Ingredientai

Biskvitui kepti reikės: · 3 kiaušinių · 30 g miltų · 50 g cukraus · 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių · 30 g krakmolo · · Kremui: · 500 g maskarponės sūrio · 400 g grietinėlės 36 proc. · 170 g cukraus pudros · 200 g jogurto be priedų · 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus · 1 citrinos sulčių · 30 g želatinos

Instrukcija

Kepame biskvitą:

Kiaušinių baltymus išplakite iki putų, tada pilkite cukrų ir plakite tol, kol pasidarys standžios putos. Vėliau po vieną įmaišome kiaušinių trynius ir išsukame iki vientisos tešlos. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais. Juos įsijokite į kiaušinius. Kad biskvitas gautųsi porėtas, maišykite tešlą tik viena kryptimi. Visą gautą masę galiausiai pilame į 26 cm skersmens torto formą, prieš tai išklojame ją kepimo popieriumi. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Kai biskvitas iškeps, palikite atvėsti.

Torto gaminimas:

Želatiną užpilkite 100 ml šalto vandens ir išbrinkinkite.

Sumaišykite jogurtą, išspaustas citrinos sultis, vanilę, maskarponę ir cukraus pudrą. Viską išplakame.

Ant labai silpnos ugnies arba mikrobangėje ištirpiname žele ir kai atvės, supilame į jau turimą masę. Viską labai gerai išplakame ir padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Turi pasidaryti drebučių tirštumo masė.

Kol masė šala, išplakame grietinėlę, kad ji taptų standi ir sumaišome su bepradedančia stingti mase.

Galiausiai į lėkštę dedame biskvitą, ant jos dedame torto formos žiedą ir pilame turimą masę. Viršų palyginkite. Vėl padedame į šaldytuvą, kad sustingtų (mažiausiai 4 valandoms). Po 4 ar daugiau valandų tortą išimame ir papuošiame vaisiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (3 balsai, vidutiniškai: 3.67 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker