Mielinės spurgos

Mielinės spurgos
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

800g miltų · 250ml pieno · 250ml vandens · 14g sausų birių mielių · 1 kiaušinio · 2v.š. alyvuogių aliejaus · 1 citrinos, nutarkuotos žievelės · 5v.š. cukraus · 1l aliejaus virimui

Instrukcija

Pieną sumaišome su vandeniu ir cukrumi, pakaitiname, kad vos vos sušiltų. Suberiame mieles, išmaišome ir palaukiame, kol suputos.

Po truputį beriame miltus ir maišome, įberiame tarkuotą citrinos žievelę. Kad mielinės spurgos būtų minkštos, išplakame kiaušinį ir taip pat pilame į bendrą masę. Pradėjus minkyti, supilame aliejų. Minkome mažiausiai dešimt minučių, tada tešlą padedame į švarų dubenį, apdengiame ir palaukiame, kol padvigubės.

Iškilusią tešlą padaliname į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarome skylutes, apdengiame švariu rankšluostėliu. Tuomet mielinės spurgos pakildinamos dar pusvalandį.

Verdame gerai įkaitintame aliejuje, po 1,5 minutės iš abiejų pusių. Aliejų nusunkiame popierinėmis servetėlėmis, apibarstome cukraus pudra.

Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite – tuo taps “draugiškesnė”. Jokiu būdu nepadauginkite miltų.

Kad mielinės spurgos būtų skanios, nelaikykite jų aliejuje per ilgai. Daugiausiai virti prireiks 1,5min iš kiekvienos pusės.

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 1.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker