Morkų pyragas su obuoliais

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
Instrukcija
Cukrų suplakame su kiaušiniais ir vanile. Kai gauname baltą tirštą masę, įplakame aliejų ir pieną.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Įmaišome į šlapią plakinį.
Vieną morką sutarkuojame stambiai, kitą – smulkiai. Įmaišome į tešlą.
Tešlą suverčiame į 24cm skersmens tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Obuolį nuplauname, nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais.
Ant tešlos suberiame obuolius ir pekano riešutus, rankomis šiek tiek įspaudžiame į vidų.
Morkų pyragas su obuoliais kepamas orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių.
Apelsinų džemą sumaišome su verdančiu vandeniu ir aptepame dar karštą pyragą.
Skanaus!