Morkų pyragas su obuoliais

Morkų pyragas su obuoliais
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

1 puodelio cukraus · 2 didelių kiaušinių · 1a.š. vanilės ekstrakto · 1/2 puodelio aliejaus · 1/2 puodelio riebaus pieno · 2 puodelių miltų · Žiupsnelio druskos · 2a.š. kepimo miltelių · 1a.š. malto cinamono · 1a.š. malto imbiero · 0,5a.š. maltų gvazdikėlių · 2 didelių morkų · 1 didelio obuolio · 40g pekano riešutų · 2v.š. apelsinų džemo

Instrukcija

Cukrų suplakame su kiaušiniais ir vanile. Kai gauname baltą tirštą masę, įplakame aliejų ir pieną.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais. Įmaišome į šlapią plakinį.

Vieną morką sutarkuojame stambiai, kitą – smulkiai. Įmaišome į tešlą.

Tešlą suverčiame į 24cm skersmens tortinę, išklotą kepimo popieriumi.

Obuolį nuplauname, nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais.

Ant tešlos suberiame obuolius ir pekano riešutus, rankomis šiek tiek įspaudžiame į vidų.

Morkų pyragas su obuoliais kepamas orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 40 minučių.

Apelsinų džemą sumaišome su verdančiu vandeniu ir aptepame dar karštą pyragą.

Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker