Morkų pyragas

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
Instrukcija
Dubenyje sumaišykite miltus, sūrį ir sviestą. Į mišinį po truputį pilkite vandenį ir gerai išminkykite. Tešlos lakštą tieskite į riebalais išteptą formą ir 10-15 minučių padėkite į šaldytuvą.
Paruoškite įdarą: smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas pakepinkite su aliejumi. Česnakus sugrūskite, dėkite į keptuvę su daržovėmis, berkite druskos, pipirų, pilkite citrinų sultis. Kiaušinius išplakite su pienu ir sumaišykite su praaušusiomis daržovėmis.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros ir apie 10 minučių kepkite paplotį. Tada jį padenkite morkų įdaru, apibarstykite varškės sūriu ir tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių. Praaušusį pyragą supjaustykite gabalėliais.