Plovas

Plovas
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

apie 500 g kiaulienos ar kt. mėsos · aliejaus · 4 morkų · 500 g ryžių · druskos · pipirų · 2 a. š. raudonosios paprikos · lauro lapų · 2 a.š. ciberžolės · 2 a. š. kalendros · 1 a. š. kumino · 4 česnako skiltelių

Instrukcija

Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir ant jos užberkite druskos, pipirų, po vieną šaukštelį kalendros, paprikos, ciberžolės ir kumino prieskonių. Viską sumaišykite ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Kol mėsa šaldytuve, susipjaustykite svogūnus ir morkas. Vėliau mėsą pakepinkite ir sukratykite į didelį puodą, kuriame gaminsis plovas. Puode su mėsa apkepiname svogūnus, o kai jie suminkštėja – dedame morkas. Viską kartu troškiname, kol mėsa ir daržovės suminkštėja. Užviriname virdulyje apie litrą vandens. Gerai nuplauname ryžius (iki tol, kol vanduo plaunant ryžius tampa skaidrus) ir suverčiame juos į puodą. Tada ant visko pilame verdantį vandenį, kad būtų maždaug per du pirštus daugiau vandens nei ryžių/daržovių/mėsos. Vėliau į puodą dedame likusius prieskonius: po šaukštelį ciberžolės,kalendros, paprikos. Įmetame lauro lapų, jei trūksta, įdedame druskos, pipirų, įspaudžiame česnaką.

Užviriname viską ir verdame kol ryžiai išvirs (~20 min.). Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker