Plovas

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
Instrukcija
Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais ir ant jos užberkite druskos, pipirų, po vieną šaukštelį kalendros, paprikos, ciberžolės ir kumino prieskonių. Viską sumaišykite ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kol mėsa šaldytuve, susipjaustykite svogūnus ir morkas. Vėliau mėsą pakepinkite ir sukratykite į didelį puodą, kuriame gaminsis plovas. Puode su mėsa apkepiname svogūnus, o kai jie suminkštėja – dedame morkas. Viską kartu troškiname, kol mėsa ir daržovės suminkštėja. Užviriname virdulyje apie litrą vandens. Gerai nuplauname ryžius (iki tol, kol vanduo plaunant ryžius tampa skaidrus) ir suverčiame juos į puodą. Tada ant visko pilame verdantį vandenį, kad būtų maždaug per du pirštus daugiau vandens nei ryžių/daržovių/mėsos. Vėliau į puodą dedame likusius prieskonius: po šaukštelį ciberžolės,kalendros, paprikos. Įmetame lauro lapų, jei trūksta, įdedame druskos, pipirų, įspaudžiame česnaką.
Užviriname viską ir verdame kol ryžiai išvirs (~20 min.). Skanaus!