Saldainiai su romu

Saldainiai su romu
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

150 g lazdynų riešutų · 50 g juodojo šokolado · 200 g cukraus · 1 kiaušinio baltymas · 2 šaukštai romo · 50 g šokolado drožlių

Instrukcija

Riešutus paspraginti sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, suberti į drobulę, šiek tiek pakratyti, kad atšoktų luobelės. Paskui sumalti kavos malūnėliu. Sutarkuotą juodąjį šokoladą sunaišyti su maltais riešutais, cukrumi, suleisti baltymą ir supilti romą. Drėglomis rankomis išminkyti tešlą ir suformuoti 2 cm skersmens saldainiuus. Saldainiukus apvolioti šokolado drožlėse.

Ispaniški saldainiukai
300 g juodojo šokolado
Vs I grietinės
75 ml romo
100 g kapotų graikinių riešutų

Apie 50 g šokolado sutarkuoti ir užšaldyti. Grietinę užvirinti, suberti 250 g sutrupinto šokolado ir išmaišyti iki vientisos masės. Kremą pagardinti riešutais bei romu ir palikti šaltai. Iš atšaldyto kremo suformuoti 2 cm skersmens saldainiukus ir apvolioti juos tarkuotame šokolade.

Švelnūs romo saldainiukai
60 g kokosų riebalų
35 g miltinio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštas kakavos, 1 kiaušinis
250 g sutrupintų biskvitinių sausainių
5 šaukštai romo
100 g šokolado drožlių

Į ištirpintus kokosų riebalus suberti miltinį bei vanilmį cukrų, kakavą, įmušti kiaušinį. Sutrupintus biskvitus apšlakstyti Vs I vandens ir romu, sumaišyti su kakavos kremu ir išplakti iki vientisos masės. Iš masės suformuoti 2 cm skersmens saldainiukus, apvolioti juos šokolado drožlėse ir palikti šaltai.

Patarimas
Visus tešlos komponentus gerai atšaldyti ir virtuvės kombainu išsukti iki vientisos masės. Dviem šaukšteliais imti po 25 g tešlos, atšaldyti ir suformuoti dailius saldainiukus

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker