Saldainiai su romu

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
Instrukcija
Riešutus paspraginti sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, suberti į drobulę, šiek tiek pakratyti, kad atšoktų luobelės. Paskui sumalti kavos malūnėliu. Sutarkuotą juodąjį šokoladą sunaišyti su maltais riešutais, cukrumi, suleisti baltymą ir supilti romą. Drėglomis rankomis išminkyti tešlą ir suformuoti 2 cm skersmens saldainiuus. Saldainiukus apvolioti šokolado drožlėse.
Ispaniški saldainiukai
300 g juodojo šokolado
Vs I grietinės
75 ml romo
100 g kapotų graikinių riešutų
Apie 50 g šokolado sutarkuoti ir užšaldyti. Grietinę užvirinti, suberti 250 g sutrupinto šokolado ir išmaišyti iki vientisos masės. Kremą pagardinti riešutais bei romu ir palikti šaltai. Iš atšaldyto kremo suformuoti 2 cm skersmens saldainiukus ir apvolioti juos tarkuotame šokolade.
Švelnūs romo saldainiukai
60 g kokosų riebalų
35 g miltinio cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštas kakavos, 1 kiaušinis
250 g sutrupintų biskvitinių sausainių
5 šaukštai romo
100 g šokolado drožlių
Į ištirpintus kokosų riebalus suberti miltinį bei vanilmį cukrų, kakavą, įmušti kiaušinį. Sutrupintus biskvitus apšlakstyti Vs I vandens ir romu, sumaišyti su kakavos kremu ir išplakti iki vientisos masės. Iš masės suformuoti 2 cm skersmens saldainiukus, apvolioti juos šokolado drožlėse ir palikti šaltai.
Patarimas
Visus tešlos komponentus gerai atšaldyti ir virtuvės kombainu išsukti iki vientisos masės. Dviem šaukšteliais imti po 25 g tešlos, atšaldyti ir suformuoti dailius saldainiukus