Skruzdėlynas

Skruzdėlynas
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 5

Ingredientai

Tešlai · 300-350 g miltų · 1 kiaušinis · 1 kiaušinio trynys · 0,5 a. š. acto · 0,5 stiklinės kuo riebesnės grietinės · Sirupui: · 3-4 šaukštų dirbtinio medaus · 1 šaukšto cukraus · 3-4 šaukštų vandens

Instrukcija

Visus produktus supilkite į vieną indą, tik miltus prieš tai persijokite. Suminkę tešlą (turi būti kietoka), padėkite ją į šaldytuvą nuo 4 iki 12 val. Vėliau iš šaldytuvo išimtą tešlą gerai padaužykite, pvz. į stalą arba su kokiu sunkiu įrankiu :) Po to tešlą plonai plonai iškočiojame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies. Iškeptus gabaliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

Sirupui paruošti į mažą puodą suberkie cukrų, supilkite medų ir vandenį. Viską kaitinkite kokias 4-6 minutes, kol sirupas pasidarys tąsus. Vėliau iškeptus gabaliukus sluoksniuokite ir lipdykite pildami sirupą. Pabaigai apibarstykite aguonomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (Neįvertinote)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker