Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 6

Ingredientai

Pyragui: · 200 g juodojo šokolado · 200 g sviesto · 240 g miltų · 150-170 g cukraus · 3 kiaušinių · Viršutiniam sluoksniui aptepti: · 150 g juodojo šokolado · 25 g sviesto

Instrukcija

Sviestą supjaustykite gabaliukais, o šokoladą susmulkinkite plytelėmis. Juos kartu ištirpinkite puode, įmerktame į karštą vandenį.

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Vėliau suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tada supilkite tirpiną šokolado ir sviesto mišinį ir vėl išmaišykite.

Viską supilkite į riebalais patepą kepimo formą ir dėkite į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių, ne ilgiau! Pyragas turi būti drėgnas ir neperkepęs. Vėliau pyragą išimkite iš kepimo indo ir prispauskite sunkesne pjaustymo lentele ar kokiu kitu panašaus sunkumo daiktu lygiu padu. Palikite atvėsti.

Viršutiniam sluoksniui aptepti kaip ir pirmiau ištirpinkite sviesą ir šokoladą į karštą vandenį įmerktame dubenėlyje ir šia mase aptepkite ataušusį pyragą. Padėkite valandai į šaldytuvą, kad pyragas būtų standus. Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (Neįvertinote)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker