Šokoladinis pyragas

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 6
Ingredientai
Instrukcija
Sviestą supjaustykite gabaliukais, o šokoladą susmulkinkite plytelėmis. Juos kartu ištirpinkite puode, įmerktame į karštą vandenį.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Vėliau suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Tada supilkite tirpiną šokolado ir sviesto mišinį ir vėl išmaišykite.
Viską supilkite į riebalais patepą kepimo formą ir dėkite į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių, ne ilgiau! Pyragas turi būti drėgnas ir neperkepęs. Vėliau pyragą išimkite iš kepimo indo ir prispauskite sunkesne pjaustymo lentele ar kokiu kitu panašaus sunkumo daiktu lygiu padu. Palikite atvėsti.
Viršutiniam sluoksniui aptepti kaip ir pirmiau ištirpinkite sviesą ir šokoladą į karštą vandenį įmerktame dubenėlyje ir šia mase aptepkite ataušusį pyragą. Padėkite valandai į šaldytuvą, kad pyragas būtų standus. Skanaus!