Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 6

Ingredientai

700 g miltų · 300 g sviesto · 100 g grietinės · 2 kiaušiniai · 50 - 100 ml vandens · Žiupsnelis druskos · 900 ml pieno · 400 g sviesto · 250 g cukraus · 1 vanilės ankštis · 7 kiaušinių tryniai · 75 g miltų · 400 g rūgščios uogienės · 150 g šokolado papuošimui

Instrukcija

Sviestą sutarkuoti į miltus ir pirštais sutrinti. Įberti druską. Įmušti kiaušinius, sudėti grietinę išmaišyti. Minkyti tešlą ir po truputį įpilti vandens, turi gautis vientisas tešlos gumulas, kurį galima būtų kočioti. Ilgai tešlos neminkyti, kad kuo mažiau ištirptų sviestas. Tešlą padalinti į vienodo dydžio rutuliukus (man gavosi 10) ir dėti keletai valandų į šaldytuvą.

Įkaitinti orkaitę iki 190 C. Ant kepimo popieriaus kočioti kuo plonesnius lakštus, juos apipjauti pagal norimą dydį ir subadyti šakute. Po vieną dėti kepti kol paruduos (10-15 min.). Šį kartą man gavosi net 14 lakštų, pats kepimas ir kočiojimas užtruko apie 2,5 val. 2 lakštus sutryniau trupiniams papuošimui.

Jeigu norite tortą surinkti kai tik iškeps lakštai, tuomet reikėtų pradėti nuo kremo, nes jis naudojamas atvėsęs. Pieną supilti į puodą. Vanilės ankštį perpjauti pusiau ir išimti sėklytes, viską sudėti į pieną ir užvirinti. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakti iki baltumo. Po truputi supilti miltus ir viska dar paplakti, kad miltai gerai išsimaišytų. Nuo pieno nugrėbti susidariusią plėvelę ir išimti vanilės ankštis. Vanilės ankštis galima išdžiovinti ir vėliau įmesti į indą kuriame laikomas cukrus. Po truputi pilti karštą pieną į kiaušinių masę ir maišyti. Supylus apie pusę pieno kiaušinių ir pieno mišinį perpilti į puodą kuriame dar liko pieno (taip daroma, kad karštas pienas nesutrauktų kiaušinių). Kiaušinius ir pieną nuolat maišant kaitinti kol užvirs ir sutirštės. Sutirštėjusį kremą nukelti ir perpilti į švarų indą, užkloti maistine plėvele ir palikti kad atvėstų.

Surinkti tortą. Dėti lakštą ant jo pilti kremo, vėl lakštą ir vėl kremą. Jeigu naudojama uogienė, tuomet paskaičiavus, kad kremo ir uogienės lakštai būtų panašiu atstumu pertepti uogiene. Taip sutepti visus lakštus ir uogienę. Ant viršutinio lakšto pilti kremo, šonus taip pat aptepti kremu ir viską apiberti trupiniais. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Šokoladą ištirpdyti ant garų vonelės, supilti į iš popieriaus padarytą tūbelę ir ant kepimo popieriaus padaryti gėlės žiedlapius. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant Napoleono suformuoti šokoladinę gėlę.

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker