Vaflių receptas

Vaflių receptas
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

200g natūralaus sviesto · puodelio (250ml) cukraus · žiupsnelio vanilės · žiupsnelio cinamono · 6 nedidelių kiaušinių (užteks ir 5 jei nėra maži) · 1 puodelio miltų · a.š. brendžio

Instrukcija

Supjaustykite sviestą gabaliukais ir ištirpinkite prikaistuvyje. Sviesto popierėlio neskubėkite išmesti (žr. žingsnį 5). Pastoviai maišykite ir nekaitinkite ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilkite į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite (palaukite apie 10 min.).

Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir įmaišykite cinamono bei vanilės.

Į sviesto bei kiaušinių masę įmuškite kiaušinius. Galite mušti ir maišyti po vieną, galite įmušti iškart visus ir tada išmaišyt.

Supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisumo. Jei miltai atrodo negražūs, galite persijoti per sietelį. Įmaišykite šaukštelį brendžio arba nugesintos sodos. Jei naudosite kepimo miltelius, geriau sumaišykite juos iškart su miltais ir tada įmaišykite į tešlą.

Vaflinę patepkite sviestu (trupučiu, labai patogu jei naudosite sviesto popierių, kuris liko). Įkaitinkite vaflinę. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite per viduriuką. Nepilkite daug tešlos, kai uždengsite keptuvę dangčiu, tešla savaime išsilydys, mes naudojome nemažą medinį šaukštą ir pylėm po 1-1.5 jo. Kepkite vaflį, kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimkite ir kaipmat susukite, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau. Skanaus! 🙂

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker