Varškės apkepas

Varškės apkepas
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 6

Ingredientai

600 g liesos varškės · 4 kiaušiniai · puodelis pieno · 8 v.š. manų kruopų · 6 v.š. cukraus · sviesto · maltų džiuvesėlių · pagal poreikį dar galima įdėti razinų

Instrukcija

Labai skanus varškės apkepas!

Manų kruopas užpilame puodeliu pieno ir paliekame valandai, kad išbrinktų. Kai manų kruopos išbrinksta, pradėkite likusį gaminimo procesą:

į dubenėlį mušame kiaušinių trynius, juos užpilame cukrumi, ten pat dedame varškę ir viską sutriname iki vientisos masės. Galite naudoti blenderį arba mikserį.

Vėliau į šią masę pilame išbrinkusias manų kruopas ir gerai išmaišome. Kad varškės apkepas būtų puresnis, kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir įmaišome į gautą masę. Jeigu pageidaujate, tuo pačiu galite įmaišyti ir razinas ar, pavyzdžiui, obuolių gabalėlių :)

Indą, kuriame kepsite varškės apkepą, ištepkite sviestu ir pabarstykite maltais džiuvesėliais, taip jis nepridegs.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 30 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (1 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker