Virti varškėčiai

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 3
Ingredientai
Tešlai:
· 500 g varškės
· 2 kiaušinių
· 1 stiklinės miltų
· 1 valg. šaukšto krakmolo
· 1 valg. šaukšto cukraus
· druskos
·
· Padažui:
· 70 g sviesto
· 3-4 valg. šaukštų grietinės
Instrukcija
Kiaušinius ištriname su druska ir cukrumi. Sudedame varškę, miltus, krakmolą ir užminkome varškėčių tešlą. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš varškės masės padarome 1,5-2 cm storio volelius, truputį juos suplojame ir supjaustome norimo dydžio juostelėmis.
Į puodą įpilame vandens, užviriname, įberiame druskos ir sudedame varškėčius. Verdame 3-5 min.
Kol varškėčiai verda, paruošiame padažą. Sviestą ištirpiname, įdedame grietinės ir gerai išmaišome.
Išvirti varškėčiai apipilami paruoštu padažu. Skanaus!