Žemaičių blynai

Žemaičių blynai
  • Paruošimas
  • Visas laikas
  • Porcijos 4

Ingredientai

10 vidutinio dydžio virtų bulvių su lupena · 6 v. š. miltų · 1 v. š. krakmolo · 1 kiaušinis · 0,5 a. š. druskos · 300 g maltos kiaulienos arba kokios nors kitos maltos mėsos · 1 vidutinio dydžio svogūnas · maltų pipirų · 1 skiltelė česnako · druskos

Instrukcija

~11 blynų

Išsiverdame mėsą (pavyzdžiui, kiaulienos nugarinę) ir ją sumalame mėsmale. (Jeigu naudojate faršą, jį pakepiname). Pakepiname svogūną, česnaką ir sumaišome su mėsa ir prieskoniais. Viską padedame, kad atvėstų.

Išverdame bulves su lupena ir kai jos atvėsta, sumalame mėsmale arba sugrūdame bulvių košei skirta trintuve. Įdedame kiaušinį, miltų, krakmolą, druskos ir gerai išminkome, kol visi produktai susimaišys.

Pasiruošiame dubenėlį vandens rankoms padrėkinti, miltais pabarstome lėkštę ar pjaustymo lentelę ir drėgnomis rankomis formuojame blynelius: dedame bulvių masės, ant viršaus šaukštą mėsos ir tada vėl bulvių masės. Kraštus sujungiame ir suformuojame plokščią blyną. Padaryti žemaičių blynai dedami ant išmiltuoto paviršiaus. Kai visi blynai suformuoti, įpilkite į keptuvę aliejaus, gerai ją įkaitinkite ir kepkite blynus kol gražiai paruduos. Patiekite su grietine ar kokiu kitu savo mėgstamu padažu. Skanaus!

Receptą atsiuntė
Įvertinkite šį receptą: 1 žvaigždutė2 žvaigždutės3 žvaigždutės4 žvaigždutės5 žvaigždutės (2 balsai, vidutiniškai: 5.00 iš 5)
Loading...

Atsiliepimai

eXTReMe Tracker