Mieliniai blynai

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
500 ml pieno
· 2 dideli kiaušiniai
· 3 dideli šaukštai cukraus
· 25 g šviežių mielių arba 9 g sausų
· druskos
· miltų
Instrukcija
Mieles sutrinkite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite pašildytu pienu. Suplakite kiaušinius ir pilkite prie pieno ir mielių mišinio. Sudėkite likusius 2 šaukštus cukraus ir viską gerai pamaišykite. Kol maišote, pradėkite po truputėlį berti miltus. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų tiršta, maždaug grietinės tirštumo.
Indą, kuriame yra tešla apdenkite ir padėkite kur nors šiltai, kad pakiltų. Apklokite rankšluosčiu. Visos tešlos masės turi pasidaryti dvigubai.
Kai tešla bus paruošta ir pakilusi, laikas kepti blynus. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite po šaukštą tešlos. Kepkite, kol blynai gražiai paruduos. Skanaus.