Netikras zuikis

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
1 kg. faršo (maltos mėsos)
· 2 vnt svogūno
· 2 vnt. morkų
· 2 vnt. skiltelės česnako
· Druska
· pipirai
· raudonųjų paprikų milteliai
· raudonėlio
· baziliko
· mairūno (arba viduržemio jūros prieskonių mišinio)
· 1 vnt kiaušinis
· 2 riekelės batono
Instrukcija
Batoną išmirkyti piene ir nusunkus sudėti į faršą.
Morkas su svogūnų sutarkavus pakepinti. Sudėti į faršą, įspausti česnaką, suberti prieskonius, įmušti kiaušinį. Viską sumaišyti ir formuoti vieną didelį arba du mažus “zuikius”. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 40 – 60 min. Netikras zuikis gali būti valgomas ir šaltas, ir karštas.