Salotinių trūkažolių ir upėtakio užkandis

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
Instrukcija
Įkaitinkite keptuvėje 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir švelniai pakepinkite upėtakio gabaliukus – po 2 minutes kiekvieną šoną.
Per tą laiką nuplaukite salotinę trūkažolę ir nuskinkite lapus. Išsirinkite iš jų 4 gražiausius ir plačiausius.
Nulupkite agurką ir nuplaukite ridikėlius. Supjaustykite juos griežinėliais.
Išimkite žuvį iš keptuvės ir perpjaukite kiekvieną gabaliuką į keturias dalis.
Ant salotinės trūkažolės lapų uždėkite po du griežinėlius agurko ir du gabalėlius upėtakio, kad šiek tiek užeitų vienas ant kito. Papuoškite 2 griežinėliais ridikėlio, vieną alyvuoge be kauliuko ir trupučiu citrinos žievelės.
Prieš patiekdami žuvies gabaliukus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pasūdykite ir užbarstykite pipirų. Salotinių trūkažolių ir upėtakio užkandis paruoštas, skanaus!