Varškės spurgos

- Paruošimas
- Visas laikas
- Porcijos 4
Ingredientai
360 g varškės
· 80 g miltų
· 80 g kiaušinių
· 7 g kepimo miltelių
· 7 g vanilinio cukraus
· 40 g cukraus
Instrukcija
Varškę ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius.
Tešla turi būti minkšta.
Imti varškės spurgas arbatiniu šaukšteliu ir drėgnomis rankomis suformavus rutuliuką – įdėti į įkaitintą aliejų.
Aliejus pakankamai įkaitęs būna, kai jame matosi tokie kaip siūleliai plaukiojantys, o jei rūkti pradeda – tai jau užviręs, perkaitęs.
Kepti apie 15 min.
Iškepusias perkelti į kiaurasamtį ar dubenėlį, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalai.
Kai varškės spurgos pravėsta, pabarstykite cukraus pudra. Skanaus.